Bio

Over Elodie

Elodie Carels (°1987) startte met muziek zodra ze groot genoeg was om tot aan de pianotoetsen te reiken. En … met succes! In 2002 werd ze tweede in de voorronde van Kunstbende, een wedstrijd waarvan ze twee jaar later ook de overwinning op haar naam zou schrijven. Nog een jaar later (2005) was het raak in de provinciale muziekwedstrijd ‘Rockvonk’. Daar ging ze niet alleen met een tweede finaleplaats naar huis, maar ook met plannen om een band rond ‘Ello’ op te richten. De voorbije jaren bleef de muziek van ‘Ello’ verder groeien. In de zomer van 2016 stond ze na enkele jaren opnieuw op het podium met gloednieuwe muziek. 

Opleiding

In 2005 startte ze met haar opleiding Pop/Jazz zang aan het Conservatorium in Gent. Tijdens haar studies vertoefde ze een volledige zomer aan het ‘Berklee Collega Of Music’ om zich verder te ontplooien in populaire muziek. In 2011 behaalde ze haar Master uitvoerende en docerende muzikant Pop /Jazz zang. Meteen na haar opleiding startte ze de ‘One year singers course’ van het ‘Complete Vocal Institute’. In 2014 begon ze een nieuw avontuur en schreef zich in voor de ‘Three year teachers course’ aan het ‘Complete Vocal Institute’ in Kopenhagen. 6 keer per jaar reisde ze voor enkele dagen naar Denemarken om deze techniek onder de knie te krijgen en vooral om de ontzettend handige pedagogische tools van deze techniek te beheersen.

Sinds juni 2017 kan ze zichzelf ‘Authorised Complete Vocal Technique Teacher’ noemen. Elodie gaat steeds op zoek naar nieuwe invalshoeken, andere aanvullingen, pedagogische tools om elke zanger of zangeres op een individuele en unieke manier te vormen en te begeleiden. In 2022 volgde ze level 1 en 2  'Estill Voice Training'. Momenteel zit ze in Amsterdam in haar 2e jaar 'Universal Voice Technique'.

De laatste jaren deed ze heel wat ervaring op in meerdere academies. Sinds 2021 geeft ze full time zangles en zangtechniek in de Pop/Jazz en Musical afdelingen van 'De Kunsthumaniora Brussel'.